Lesaanbod kinderen


Het is belangrijk dat het kind zich gelukkig voelt tijdens de lessen. Hetzelfde geldt voor kinderen die een instrument leren bespelen. De kinderen leren om doorzettingsvermogen te krijgen en niet direct op te geven bij een kleine teleurstelling. Het leerproces voltrekt zich spelenderwijs met ruimte voor creativiteit, zonder dat de nadruk altijd direct op de prestatie moet liggen. 

Pianoles voor kinderen

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen individueel deelnemen aan pianoles.De bron van de methodiek is ‘Alfreds Basic Piano Library’. Dit is de rode draad die de opbouw van het lesprogramma volgt. Daarnaast worden de lessen aangevuld met andere speelstukken, afgestemd op de interesse en mogelijkheden van iedere leerling. De lessen duren 30 minuten.Blokfluitles voor kinderen

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen individueel deelnemen aan blokfluitles. Het is een leuk instrument wat je altijd mee kunt nemen. Bijvoorbeeld naar familie, naar school of op vakantie. Jonge leerlingen beginnen op een sopraanblokfluit. Dit in verband met de grootte van het instrument ten opzichte van de handen van de leerling. Later kan er bijvoorbeeld ook altblokfluit worden gekozen. De lessen duren 30 minuten.